ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar

Yeni Hayat Enstitüsü

Proje Hakkında

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından geliştirilen ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin desteklediği Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar projesi kapsamında dezavantajlı/engelli bireylere 3 ay süreli olarak eğitimlerin sunulması çalışması başlamıştır. Engelli/dezavantajlı 66 bireye alanına yönelik olarak; Çağrı Merkezi Operatörü Eğitimi, Kat Hizmetleri Eğitimi, Mesleki İngilizce Eğitimi verilecektir.

Proje Amacı

Engelsiz Yeni Hayata! diyerek başlatılan proje, katılımcılarını eğitimler ile destekleyerek, mesleki beceri ve gelişimlerine destek sunmaktadır. Uygun mesleklere yönelik olarak eğitilecek olan dezavantajlı/engelli bireyler istihdam edilebilirliklerini de arttıracaklardır. Projenin esas amacı; yaklaşık olarak 66 bireye sunulan eğitimler sonucunda sektörün ihtiyacı olan insan kaynakları açığını kapatmak, katılımcıların iş sahasında kendinden emin ve bağımsız olarak yer almasını sağlamaktadır.